Til forsiden
 
Kort- og dokumentarfilm
TV-produktioner
Dokumentarprogramrække
Alle produktioner

Alle produktioner

Vejen væk fra volden


Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky havde en voldelig barndom og ingen opdagede at der var noget galt i hendes familie. I denne dokumentar søger hun svar på, hvad vold gør ved børn, hvorfor nogen klarer sig på trods og hvilken hjælp børn i dag kan få.
Kategori: Kort- og dokumentarfilm
Produktionsår: 2016


Beatles Forever Vol.2


Den anden tv-serie med Beatles fortællinger og fortolkninger. Serien er produceret i anledningen af 50 året for The Beatles første og eneste koncert i Danmark.
Politikens anmelder Henrik Palle skrev:
"Fremragende musikformidling, hvor sangenes genialitet bliver holdt ud i strakt arm ved hjælp af enkle analyser af virkemidler som kor, akkordgange og andet. Fem minutter tog det at sætte perlen 'Here, There and Everywhere' ind i en historisk sammenhæng og fremføre den, så de berømte små hår rejste sig i nakken af ublandet fryd."

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2014


Vågekonerne


Igennem tre forelæsninger og tre dokumentarfilm beskriver serien "Vågekonerne", hvordan vi kan imødegå den kendsgerning, at der hvert år er 5000 mennesker herhjemme der dør alene. Dokumentarfilmene beskriver de frivillige vågekoners arbejde med at våge hos de døende, og forelæsningerne sætter fokus på vores forhold til døden.

Længde: 120 min.
Pris: 250 kr. for dvd med seks afsnit.
Salg:  
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2013


Beatles Forever


For 50 år siden udgav The Beatles deres første plade - og musikhistorien var for altid forandret. I den anledning har tvDOKfilm produceret en tv-serie til DR om The Beatles' musikalske værksted. Serien er i 10 afsnit og i hvert afsnit fortolker og analyserer beatlesmusikeksperten Per Wium, guitaristen Søren Bødker Madsen og sangerinden Karoline Gro Budtz en af de udødelige beatles-sange.  
Længde: 70 min.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2012


100 års børnelove


Igennem fire forlæsninger og tre dokumentarfilm beskriver serien "100 års børnelovgivning" udviklingen inden for anbringelsesområdet fra de første børnelove der kom i 1905 til i dag, hvor man arbejder med efterværn og mentorordninger. Forelæsningerne leveres af lektor Inge Bryderup fra DPU og seniorforsker Turf Böcker Jakobsen fra Det nationale Forskningscenter for Velfærd. Og blandt de medvirkende i dokumentarfilmene er formanden for Børnerådet, Lisbeth Zoring Andersen der fortæller sin egen gribende anbringelseshistorie. Det samme gør Svend Bladt og Henri Vivike som i dag bruger deres personlige erfaringen med at være anbragt i arbejdet med udsatte børn og unge. Og endelig fortælle nogle af de unge mentorer fra "De fire årstider", hvordan de prøver at hjælpe deres yngre kammerater som står mit i en anbringelsessituation.
Længde: 160 min.
Pris: 250 kr. for dvd med syv afsnit.
Salg: Bestil filmene hos tvDOKfilm

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2011


Så er der kaffe og heroin


Nina, Maria og Tina er sygeplejersker med et helt usædvanligt arbejde.
To gange om dagen skal de udlevere sprøjter med heroin til en gruppe narkomaner.
Men hvad sker der, når staten giver narkomanerne heroin?
Igennem ni måneder har et kamerahold fulgt livet på det første behandlingssted i landet, hvor narkomanerne får udlevet det stof de hungrer efter.

Længde: 58 min.
Pris: 250 kr.
Salg: Bestil filmene hos tvDOKfilm
Kategori: Kort- og dokumentarfilm
Produktionsår: 2011


Livet bag hegnet


Børn og unge mellem 14 og 18 år som begår kriminalitet må ikke være fængslet sammen med voksne. Derfor bliver de anbragt på såkaldt sikrede institutioner. Sønderbro i København er en sådanne institution. Sønderbro har plads til 15 unge som typisk er varetægtsfængslet i såkaldt varetægtssurrogat. De kan ikke forlade institutionen som er omgivet af et højt hegn. I reportagen følger vi livet bag hegnet, som det tager sig ud for den 17-årige Muhammed. Han har ikke tidligere været straffet og venter nu på den endelige dom.
Kategori: Kort- og dokumentarfilm
Produktionsår: 2011


Farvel til industrisamfundets skole


Maglegårdskolen er en af de 12 skoler i Gentofte kommune som har været igennem en voldsom forandringsproces. Opgaven lød oprindelig på at skaffe plads til et voksende antal elever i kommunen. Men skolefolkene greb chancen - så i forbindelse med ombygningerne af skolerne gjorde man også op med industrisamfundets måde at tænke skole på.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2010


Farvel til skoleklasserneEn skole i Silkeborg er langt i bestræbelserne på at gøre op med de gamle dogmer om
en klasse, en lærer, et fag, et klasselokale. Det bliver kaldt ”Et-tallenes tyrani” og i Silkeborg står den sidste bastion: ”klassen” forfald. 7. 8. og 9. årgang bliver i vid udstrækning undervist på tværs af de traditionelle klasser.

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2010


Specialisterne


Da Thorkil Sonne får at vide, at hans søn har autisme træffer han et valg. Han siger sit job som it-direktør op og beslutter at opbygge Verdens første firma som udelukkende skal ansætte mennesker med autisme. Deres særlige evner må kunne bruges til noget. Adam Miele (foto) er en af de unge derved får en chance på arbejdsmarkedet.  Over tre år følger filmen Thorkils kamp for at få firmaet "Specialisterne" etableret og Adams kamp for et job.  
Længde: 58 min.
Salg: tvDOKfilm el. Final Cut Productions
Kategori: Kort- og dokumentarfilm
Produktionsår: 2009


1 2 3 4 5 Næste


  Webdesign: Petra Husum
tvDOKfilm | Frederikkevej 14 | 2900 Hellerup | tlf: +45 3940 1015 | email: info@tvdokfilm.dk