Til forsiden
 
Kort- og dokumentarfilm
TV-produktioner
Dokumentarprogramrække
Alle produktioner

TV-produktioner

Beatles Forever Vol.2


Den anden tv-serie med Beatles fortællinger og fortolkninger. Serien er produceret i anledningen af 50 året for The Beatles første og eneste koncert i Danmark.
Politikens anmelder Henrik Palle skrev:
"Fremragende musikformidling, hvor sangenes genialitet bliver holdt ud i strakt arm ved hjælp af enkle analyser af virkemidler som kor, akkordgange og andet. Fem minutter tog det at sætte perlen 'Here, There and Everywhere' ind i en historisk sammenhæng og fremføre den, så de berømte små hår rejste sig i nakken af ublandet fryd."

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2014


Vågekonerne


Igennem tre forelæsninger og tre dokumentarfilm beskriver serien "Vågekonerne", hvordan vi kan imødegå den kendsgerning, at der hvert år er 5000 mennesker herhjemme der dør alene. Dokumentarfilmene beskriver de frivillige vågekoners arbejde med at våge hos de døende, og forelæsningerne sætter fokus på vores forhold til døden.

Længde: 120 min.
Pris: 250 kr. for dvd med seks afsnit.
Salg:  
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2013


Beatles Forever


For 50 år siden udgav The Beatles deres første plade - og musikhistorien var for altid forandret. I den anledning har tvDOKfilm produceret en tv-serie til DR om The Beatles' musikalske værksted. Serien er i 10 afsnit og i hvert afsnit fortolker og analyserer beatlesmusikeksperten Per Wium, guitaristen Søren Bødker Madsen og sangerinden Karoline Gro Budtz en af de udødelige beatles-sange.  
Længde: 70 min.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2012


100 års børnelove


Igennem fire forlæsninger og tre dokumentarfilm beskriver serien "100 års børnelovgivning" udviklingen inden for anbringelsesområdet fra de første børnelove der kom i 1905 til i dag, hvor man arbejder med efterværn og mentorordninger. Forelæsningerne leveres af lektor Inge Bryderup fra DPU og seniorforsker Turf Böcker Jakobsen fra Det nationale Forskningscenter for Velfærd. Og blandt de medvirkende i dokumentarfilmene er formanden for Børnerådet, Lisbeth Zoring Andersen der fortæller sin egen gribende anbringelseshistorie. Det samme gør Svend Bladt og Henri Vivike som i dag bruger deres personlige erfaringen med at være anbragt i arbejdet med udsatte børn og unge. Og endelig fortælle nogle af de unge mentorer fra "De fire årstider", hvordan de prøver at hjælpe deres yngre kammerater som står mit i en anbringelsessituation.
Længde: 160 min.
Pris: 250 kr. for dvd med syv afsnit.
Salg: Bestil filmene hos tvDOKfilm

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2011


Farvel til industrisamfundets skole


Maglegårdskolen er en af de 12 skoler i Gentofte kommune som har været igennem en voldsom forandringsproces. Opgaven lød oprindelig på at skaffe plads til et voksende antal elever i kommunen. Men skolefolkene greb chancen - så i forbindelse med ombygningerne af skolerne gjorde man også op med industrisamfundets måde at tænke skole på.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2010


Farvel til skoleklasserneEn skole i Silkeborg er langt i bestræbelserne på at gøre op med de gamle dogmer om
en klasse, en lærer, et fag, et klasselokale. Det bliver kaldt ”Et-tallenes tyrani” og i Silkeborg står den sidste bastion: ”klassen” forfald. 7. 8. og 9. årgang bliver i vid udstrækning undervist på tværs af de traditionelle klasser.

Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2010


Lærerne sendt til tælling


Antallet af lærere i Folkeskolen som går ned på grund af det hårde psykiske arbejdsmiljø er eksploderet. Temalørdagen beskriver årsagen og peger på nye veje til at forbedre arbejdsmiljøet i skolen. Temalørdagen indeholder førlgende elementer: "Det første år bag katederet", "Kaj kan klare alt", "Mødet med virkeligheden", "Skole, stress og sygdom", "Ud af tågen" og "Laila og de 5000 lærere" 
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2008


Klogest i klassen


Tematirsdag om de klogeste børn som ofte bliver misforstået eller overset i skolen. Hvad kan man gøre for at rette op på det misforhold, at de bedst begavedes evner ikke bliver udnyttet. Nye initiativer er på vej fra Undervisningsministeriet.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2007

Trivsel i skolen


En forudsætning for at børn kan lære noget er at de trives. Tematirsdagen om trivsel i skolen indeholder dokumentarfilmene "Elevmæglerne", "Mobbefriskole NU" og "Når børn mister - Hans mor er død"
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2006


Elevmæglerne


Filmen følger opbygningen af et team af elver som bliver uddannet i at fungere som elevmæglere for de mindre børn på skolen. Filmen er produceret med støtte fra Egmont Fonden og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM). Centeret har efterfølgende distribueret film til samtige skoler i landet.
Kategori: TV-produktioner
Produktionsår: 2006


1 2 Næste


  Webdesign: Petra Husum
tvDOKfilm | Frederikkevej 14 | 2900 Hellerup | tlf: +45 3940 1015 | email: info@tvdokfilm.dk